2011. június 17., péntek

,, Lábam előtt mécses a Te Igéd""


Képzeld el, hogy egy nagy szobában vagy, olyanban, mint egy tornaterem. Amit még tudni kell erről a teremről, hogy a padló tele van taposóaknákkal, amelyek azonnal felrobbanak, amint hozzájuk értél. Tehát, ha nem a megfelelő helyre lépsz, akkor biztosan meghalsz. Mondjuk azt, hogy több száz ilyen akna lett elhelyezve ide. Te a terem sarkában állsz épp, amikor valaki a túloldalról odakiáltja neked, hogy : ,, Gyere ide!’’. Ha nem tudnád, hogy terem tele van taposóaknával, akkor egyszerűen csak keresztülszaladhatnál rajta, csak felrobbannál. Mert tudatlan vagy és nem is sejted, hogy a veszélyes lehet. Na, de mi van akkor, ha már tudsz a dologról, tudod, hogy a terem tele van aknákkal, amiket elrejtettek, ezért egyet sem láthatsz belőlük? Mit teszel? Hogyha kicsit is elgondolkodsz a dolgon, akkor teljesen lebéníthat a félelem, mivel nem tudod, hogy hol vannak elhelyezve, nem tudod, hogy merre léphetnél, hogy ne kerülj életveszélyben. Fogalmad sincs mihez kezdhetnél, ezért leragadsz a sarokban, nem lépsz semerre és vársz.

De most vizsgáljuk meg a szituációt egy másik szemszögből is. Az aknák még mindig a padlón hevernek, még mindig ugyanolyan veszélyesek, de van egy térkép a kezedben, egy leírás, amelyik pontosan elmondja, hogy hol van veszélyes terület és azt is, hogy hogyan kerülheted ki azt( Két lépést előre! Állj! Három lépést jobbra! Áll! Fordulj ismét jobbra! Állj!) ezzel már van esélyed előrehaladni a a fenyegető veszély közepette is, amely a tornaterem padlóján hever.

Ugyanígy mi is egy nagyon, nagyon veszélyes helyen vagyunk, amelyken keresztül kell mennünk. És nem csak arról szól a játék, hogy elveszítheted az életed, hanem arról, hogy elveszítheted a szellemed. Ha nem ismered fel a körülötted levő veszélyeket, akkor nem vagy más, mint egy bolond, aki nem érti a figyelmeztetést, akit nem érdekli a saját élete. De az sem jó, ha megbénít a félelem. Amit fel kell ismerj az az, hogy azért vagy, hogy átmenj ezen a termen, azért vagy, hogy részt vegyél az életben, azért vagy, hogy tegyél dolgokat. De Isten bölcsességet is adott neked az Ő Igéje által, hogy elkerülhesd azokat a veszélyeket, amikkel találkoznod kell utad során. A Bibliára figyelve megtanúlhatod, hogy hogyan manőverezz sikeresen az életed padlóján heverő taposóaknák között!

Nincsenek megjegyzések: