2010. április 10., szombat

,, A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.,, ( Zsid 11:1)

Van-e valami különleges dolog, ami felől reménykednünk kell? Bármiben reménykedhetünk, amiben csak akarunk? Hogyan győződhetünk meg olyan dolgokról, melyeket nem láthatunk? és mi az, amit nem vagyunk képesek látni, de biztosnak kell lennünk benne?


Képzeld magad elé a Niagara- vízesés tetejét. Kötél van kihúzva a víz felett. A kötélen egy ember áll talicskával, amiben egy száz kilós bernáthegyi ül. A tömeg ámulattal figyeli, amint a férfi előre-hátra tologatja a talicskát a vízesés felett, benne a hatalamas kutyával.
Ötödik sikeres útja után a férfi odafordul a tömeghez, és ezt mondja: ,, Könnyedén at tduok tolni egy férfit vagy egy nőt is a vízesés felett ebben a talicskában. Elhiszik?" Te is eezt gondolod: Semmi kétség! Végül is, a legtöbb ember kevesebb, mint száz kiló, és nem is mocorogna annyit, mint az a hatalmas kutya.
Amint élénken bólogatsz, hogy elhiszed, odafordul hozzád, rád mutat, és ezt mondja: ,, Üljön be."
Egy dolog elhinni, hogy Isten képes megtenni valami, de teljesen más olyan helyzetbe kerülni, ami feltétlen bizalmat igényel. Ez a különbség az elméleti hit és a teljes szívvel való hit között.
Mire lenne szükséged, hogy beülj abba a talicskába? Segítene, ha biztosan tudnád, hogy a talicska képes megtartani, és a kötél is biztonságos és nagyobb valószínűséggel ülnél bele, ha meglennél győződve arról, hogy a talicskát toló férfi megbíható, rendelkezik azzal a képességgel, hogy átjutassan téged a tulsó partra, és elszántan óvna minden bajtól. De még ekkor is hitre lenne szükséged, hogy beülj a talicskába.
Isten nem követeli, hogy vak hitünk legyen, de azt igen, hogy tökéletesen bízzunk Benne. Igéjén keresztül készségesen kijelenti magát: ki ő, mik a tervei, és mit kíván tőlünk. Amint Hozzá jövünk, hogy lássuk ls megismerjük Őt, halljuk az Ő kívánságát: ,, Bízzál bennem".A Bibliában több százszor biztat bennünket arra, hogy bízzunk Benne. Hajlamosak vagyunk a bizalmat szürke területként kezelni, pedig Isten felszólítása fekete-fehér választ vár. Vagy bízunk Benne, vagy nem. Vagy Vele tartunk, vagy ellene fordulunk. Vagy beülünk a talicskába és átjutunk a másik oldalra, vagy csak a bámészkodók között vagyunk, mozdulatlanul?

- A hitről nem elmélkedni kell, hanem a szívünkkel, az értelmünkkel és a lelkünkkel belevetni magunkat!
( ezért nem is írok már többet:PJó éjt!)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszett az elemzésed a zsidók 11:1 ről! Köszönöm, God bless you!
r