2009. december 13., vasárnap

Szerepünk elfogadása

ez volt a kedden megtartott lánykör címe. Íme néhány főbb gondolat, illetve kép:)

- Mi a te szereped? Egyedülálló vagy, férjezett, elvált, özvegy? Meg vagy elégedve a szereppel, amit Istentől kaptál? Hiszed, hogy Isten az áldott irányítója szerepednek? Hiszed, hogy a
legjobbat adta neked? Ha bízunk Istenben, hogy a tőle kapott osztályrész a legjobb számunkra, meghozhatjuk azokat a titkos döntéseket, melyek megajándékoznak a megelégedettséggel. Ha nem fogadjuk el Isten által kijelölt sorsunkat, elégedetlen szívű nők leszünk.

- Mikor válik felnőtté egy nő? Talán akkor, amikor már nem hasonlítja össze
saját életét másokéval. Amikor már nem vár az ,, Igazira”. Amikor már nem arról álmodozik, hogy bárcsak máshoz ment volna feleségül, vagy hogy a gyermekei nagyobbak is lehetnénel. Akkor válunk felnőtté, amikor életünket és szerepünket Isten szemszögéből látjuk, amikor megköszönjük Istennek a tőle kapott szerepünket, és ajándéknak, nem pedig keresztnek tekintjük sorsunkat, amikor reggelente azt kérdezzük: ,, Istenem, hogy szerezhetek neked dicsőséget, betöltve a tőled kapott szerepe?”

- Elizabeth Elliot azért éli meg teljes odaadással, méltósággal a ráosztott szerepeket, mert tisztában van azzal, hogy Isten az, aki osztja azokat.

- Mi alapján értékel bennünket Isten a tőle kapott szerepünkben? A siker? A tökéletesség? Az ige elmondja: ,, Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikünk hűségesnek bizonyuljon.” ( 1 Kor 4:2). A hűséget méri Isten! Nem kell tökéletesnek és sikeresnek lennünk az ő szolgálatában- csupán hűségesnek. Megbízatást kaptunk. Szeretetében adta nekünk az egyedülállóság, a házasság vagy az özvegység ajándékát. Szuverén hatalmában eldöntötte, hogy e szerepben tudjuk a legjobban megdicsőíteni őt.

Nincsenek megjegyzések: